Zrcadlová poleva

Také už jste podlehli mirror glaze nebo-li zrcadlové polevě? Já už před časem A vždy se při tvoření těším jaky zázrak mi vznikne Zkuste ji taky a ohromte třeba své blízké

INGREDIENCE

  • Suroviny
  • 100 g cukru krupice 
  • 50 ml vody
  • 4 plátky želatiny Dr. Oetker
  • 150 g bílé kvalitní čokolády (ne náhražky)
  • 125 ml glukozového sirupu
  • 100 ml salka (slazeného kondenzovaného mléka)
  • gelová potravinová barva (např. Wilton)
  • teploměr 

POSTUP

Tahle zrcadlová poleva se hodí na polévání hladkých želatinových dortů, například z ovocné pěny nebo čokoládové pěny nebo na dorty potřené krémem a dobře vychlazené.

Rozlámeme čokoládu na kousky a dáme do větší nádoby. Namočíme želatinu do vody na 5 minut. Svaříme cukr a glukózu s 50 ml vody, aby se rozpustil, odstavíme z plotýnky a přidáme kondenzované mléko. 

Vmícháme vyždímané plátky želatiny. Mícháme do rozpuštění a pak nalijeme na rozlámanou čokoládu. Necháme stát 5 minut. Přidáme barvivo. Pak opatrně ponorným mixérem rozmixujeme tak, aby nevznikly bubliny, mixér držíme u dna.

 Měla by vzniknout pěkná sytá poleva. Polevu stále mícháme, aby se nevytvořil škraloup, dokud nedosáhne teploty 32 stupňů. Jestliže není hladká a jsou v ní bubliny, můžeme ji přecedit přes sítko. Dort postavíme na mřížku a poléváme. 

Poleva nesmí být moc teplá, jinak dort rozpustí. Můžeme experimentovat a do malého množství přimíchat např. zlatou práškovou barvu. Nebo překrývat více barevných polev a rozetřít je opatrně nožem. 

© 2021 Velká holka. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky