Pavlova

Také Vám chybí teplo a léto? Já teda léto postrádám hodně Tak proč si ho nepřipomenout třeba mini verzí Pavlovy! 


INGREDIENCE

  • BÍLÉ KORPUSY:
  • 4 bílky, pokojová teplota (z vajec velikosti L) 
  • cukr krupice 230 g
  • kukuřičný škrob 2 lžíce
  • bílý vinný ocet 2 lžičky
  • KRÉM:
  • 200 ml smetana ke šlehání 31% 
  • 200 g mascarpone 
  • 100 g cukr moučka
  • 1 lžička ovocné pyré dle chuti 
  • OZDOBA:
  • čerstvé ovoce dle chuti 

POSTUP

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 180 °C a připravte dva plechy, které vyložte pečicím papírem.

Z bílků ušlehejte pevný sníh, do kterého postupně zašlehejte cukr. Poté přimíchejte škrob a nakonec ocet.

Vznikne hustá hmota, kterou naplňte jednorázový cukrářský sáček s širší vroubkovanou špičkou.

Uprostřed každého korpusu udělejte obrácenou stranou lžíce lehkou prohlubeň, aby pak na dortíku krém hezky držel.

Ihned vložte do trouby, snižte teplotu na 120 °C a sušte přibližně 40-45 minut.

Po uplynutí této doby troubu vypněte a jen malinko pootevřete dvířka (vložte do nich vařečku), takto nechte korpusky dojít, dokud v ní úplně nevychladnou.

Jakmile korpusky vychladnou, jdou snadno odlepit od pečicího papíru.

Smetanu s ovocným pyré vyšlehejte dotuha, přidejte k ní mascarpone a lžičku cukru moučka.

Společně ještě chviličku šlehejte, dokud nevznikne hladký našlehaný krém (tato dávka krému postačí k naplnění 8 korpusů).Krémem plňte připravené korpusky a zdobte čerstvým ovocem. Hotové dortíky nechte v lednici dvě hodiny odpočívat.


© 2021 Velká holka. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky