Bulky na Burgery
Dlouho jsem hledala a zkoušela recepty na bulky. Byly buď tvrdé jako kámen, gumové a nebo moc sladké. Jelikož mě baví zkoušet nové věci, vznikl nápad vyzkoušet těsto na koláče A výsledek po menší úpravě receptury? "GENIÁLNÍ" a k tomu všemu multifunkční těsto můžete ho použít na mini houstičky, bulky a dokonce i kynutý koláč třeba se švestkami.
INGREDIENCE
- 500 g hladké mouky
- 2 žloutky
- 1 vejce
- 160 ml slunečnicového oleje
- špetka soli
- Na kvásek:
- 250 ml vlažného mléka
- 40 g cukru moučka
- 42 g čerstvého droždí
- mák sezam na posypání
Postup:
V první řadě si uděláme kvásek z mléka, cukru a droždí. Pozor mléko nesmí být moc horké jinak vám nevzejde.
Do mísy na vál nebo robota dáme všechny ostatní ingredience. Záleží jen na Vás co je pro Vás pohodlnější.
Přidáme kvásek a zaděláme vláčné, jemné těsto které se nelepí A tvoříme bulky o 150g které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Přikryjeme jemně vlhkou utěrkou a dáme kynout na teplé místo.
Já upřednostňuji vyhřátou troubu na 40C° po vykynutí potřu žloutky a posypu. A hurá s nimi do trouby na 170C° do zlata Doufám že se Vám vydaří a budou vám chutnat

