Bulky na Burgery

Dlouho jsem hledala a zkoušela recepty na bulky. Byly buď tvrdé jako kámen, gumové a nebo moc sladké. Jelikož mě baví zkoušet nové věci, vznikl nápad vyzkoušet těsto na koláče A výsledek po menší úpravě receptury? "GENIÁLNÍ" a k tomu všemu multifunkční těsto můžete ho použít na mini houstičky, bulky a dokonce i kynutý koláč třeba se švestkami.  

INGREDIENCE

  • 500 g hladké mouky
  • 2 žloutky
  • 1 vejce
  • 160 ml slunečnicového oleje
  • špetka soli
  • Na kvásek:
  • 250 ml vlažného mléka
  • 40 g cukru moučka
  • 42 g čerstvého droždí
  • mák sezam na posypání 

Postup:

V první řadě si uděláme kvásek z mléka, cukru a droždí. Pozor mléko nesmí být moc horké jinak vám nevzejde.

Do mísy na vál nebo robota dáme všechny ostatní ingredience. Záleží jen na Vás co je pro Vás pohodlnější.

Přidáme kvásek a zaděláme vláčné, jemné těsto které se nelepí A tvoříme bulky o 150g které pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Přikryjeme jemně vlhkou utěrkou a dáme kynout na teplé místo. 

Já upřednostňuji vyhřátou troubu na 40C° po vykynutí potřu žloutky a posypu. A hurá s nimi do trouby na 170C° do zlata Doufám že se Vám vydaří a budou vám chutnat  

© 2021 Velká holka. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky