Bezlepkový chléb

K pečení chlebu bez lepku mě přivedla moje maminka. Bez lepku neznamená bez chuti. Naopak, bezlepkové jídlo chutná dobře a v mnoha případech předčí i běžné recepty. Upečte si doma zdravější verzi chleba. 

INGREDIENCE

  • 110 g kukuřičné mouky
  • 240 g pohankové mouky
  • 150 g rýžové mouky
  • 8 g instantního droždí
  • 2 lžíce lněných semínek
  • ¼ sklenice dýňových semínek
  • ¼ sklenice slunečnicových semínek
  • 1 lžíce soli
  • 1 lžíce cukru
  • 550-600 ml teplé vody

POSTUP

Mouku, droždí, lněné semínko a cukr smíchejte. 

Přidejte 550 ml vody a smíchejte se suchými přísadami, než budete mít hladkou konzistenci. 

V případě potřeby přidejte trochu více vody. Přidejte dýňová a slunečnicová semínka a znovu promíchejte všechno dohromady.

Pak přikryjte pečivo utěrkou a nechte na teplém místě asi 30 minut odležet. Až těsto nakyne, dejte ho na olejem vymazaný plech a nechte znovu odležet po dobu 30 minut. 

Pečte 50 minut v troubě předehřáté na 220 ˚C, dokud se nepropeče. Poté nechte vychladnout. Pokud máte doma pekárnu ráda poradím jak na to.  

© 2021 Velká holka. Všechna práva vyhrazena.
Vytvořeno službou Webnode
Vytvořte si webové stránky zdarma! Tento web je vytvořený pomocí Webnode. Vytvořte si vlastní stránky zdarma ještě dnes! Vytvořit stránky