Bezlepkový chléb
K pečení chlebu bez lepku mě přivedla moje maminka. Bez lepku neznamená bez chuti. Naopak, bezlepkové jídlo chutná dobře a v mnoha případech předčí i běžné recepty. Upečte si doma zdravější verzi chleba.
INGREDIENCE
- 110 g kukuřičné mouky
- 240 g pohankové mouky
- 150 g rýžové mouky
- 8 g instantního droždí
- 2 lžíce lněných semínek
- ¼ sklenice dýňových semínek
- ¼ sklenice slunečnicových semínek
- 1 lžíce soli
- 1 lžíce cukru
- 550-600 ml teplé vody
POSTUP
Mouku, droždí, lněné semínko a cukr smíchejte.
Přidejte 550 ml vody a smíchejte se suchými přísadami, než budete mít hladkou konzistenci.
V případě potřeby přidejte trochu více vody. Přidejte dýňová a slunečnicová semínka a znovu promíchejte všechno dohromady.
Pak přikryjte pečivo utěrkou a nechte na teplém místě asi 30 minut odležet. Až těsto nakyne, dejte ho na olejem vymazaný plech a nechte znovu odležet po dobu 30 minut.
Pečte 50 minut v troubě předehřáté na 220 ˚C, dokud se nepropeče. Poté nechte vychladnout. Pokud máte doma pekárnu ráda poradím jak na to.